A Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály jubileumi összejövetele

Kedves Szakosztályi Tagok!

A tegnapi összejövetel egyszerre volt ünnepélyes, nosztalgikus és közvetlen, barátságos hangvételű. Vendégünk volt Csépe Valéria, Csabay Katalin, Várdai Márta és Kraiciné Szokoly Mária, akik korábban a közös munkában, most az emlékezésben és az eszmecserében voltak partnereink. Megtisztelt minket jelenlétével és aktív részvételével Perkó László, bázisiskolánk, az Öveges József Középiskola igazgatója is.

Szeretnék majd egy hosszabb összefoglalót írni erről a rendezvényről. Eddig úgy terveztem, hogy ez az írás elsősorban a szakosztály történetét fogja felvázolni, de végül másra jutottam. Tegnap – az események felidézése helyett – olyan sok fontos gondolat került elő a diszlexiával kapcsolatos felfogásról, szemléletről, teendőkről és a szakosztály helyzetéről, lehetőségeiről, feladatairól, hogy ezeket mindenképpen érdemes összefoglalni és szélesebb körrel megosztani.

Mellékelek néhány képet. Az utolsó az élménypedagógiai eszközökkel facilitált együttgondolkodásunk “végterméke”, a szakosztályt szimbolizáló hajóval. Remélem, meg tudjuk közelíteni ezt a képet a következő 20 évben! ☺

Köszönöm az együttlétet minden résztvevőnek!

Turcsik Katalin

 

 

Kategória: Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?