A Kiss Árpád Műhely Burchard-Bélaváry Erzsébetről

A Kiss Árpád Műhely idén tavasszal – a Magyar Pedagógiai Társaság 125 éves évfordulóján – jelentette meg a közel egy évtizedes tevékenységét összefoglaló Abszolút pedagógusok című kötetet. A kiadványt április és szeptember között öt alkalommal mutattuk be a szakmai nyilvánosság előtt. Először a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola névadójának 30 éves jubileumi emlékülésén, majd a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karán (ez a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának jogutódja), illetve Budapesten az Alexandra Könyváruházban, az Írók Boltjában és a Nemzeti Művelődési Intézetben. A kötet egyébként letölthető az MPT honlapjáról.

A műhely a jövőben is folytatni kívánja elemzését és bemutatását a jelentős önálló alkotói tevékenységgel rendelkező, ugyanakkor többoldalú kiemelkedő képességeiket a pedagógia médiumában mint a pedagógia művészetében kibontakoztató XX. századi abszolút pedagógusok munkásságának. Az érdeklődők számára mindehhez segítséget nyújthat az abszolút pedagógusokról írt preambulum, amely ugyancsak olvasható a pedagógiai társaság honlapján.

Október 25-én indult el az abszolút pedagógusokról szóló beszélgetéssorozat második folyama. Burchard-Bélaváry Erzsébet óvodapedagógus életművének bemutatásával, akiről Tomana Györgyi tartott előadást az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épületében.

 Tomana Györgyi előadása itt olvasható.

Kategória: Kiss Árpád Műhely | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?