A Magyar Pedagógiai Társaság ámk-szakosztálya 2016. évi beszámolója és 2017. évi munkaterve

Beszámoló

Az ámk-szakosztály a 2016-os évben elsősorban arra fókuszált, hogy az ún. „ámk-gondolat” ébren tartásával képviseltesse magát a különböző szakmai fórumokon és rendezvényeken, illetve szervezzen saját programokat.

Ennek megfelelően vett részt a szakosztály a szakmai közéletben: így a didaktikai szakosztály őszi (szeptemberi) ülésén történő részvétel, valamint Iskola és könyvtár címmel szakmai találkozó szervezése egy volt ÁMK-ban.

A Magyar Pedagógiai Társaság emlékévének eseményeiből az ámk-szakosztály is kivette a részét. Képviseltette magát az emlékévhez kapcsolódó „A klubnapközi – az iskolai szabadidő szabadságharca – a 90 éves Eperjessy Gézáné köszöntése” című szakmai találkozón 2016. szeptember 21-én, valamint az évforduló kapcsán ún. tevékenységismertető posztert is készített (felidézve az ámk-mozgalom főbb eszmei gyökereit, neves személyiségeit és helyszíneit).

Munkaterv

Az ÁMK-univerzum az elmúlt időben sok változáson ment keresztül, de ez arra sarkall bennünket, hogy gondosan összegezzük mindazt a szellemi értéket, amit körünkben élő, életfeladataik összegzésén töprengő egykori ÁMK-s kollégáink összegyűjtöttek. Egy ilyen alkalomra invitál bennünket Ferge József, az egykori Sármelléki ÁMK igazgatója, aki legutóbb az MPT egész napos nevelési szakosztályának emlékező ülésén tartott értékes “székfoglalót” az ÁMK-valóság gyakorlatáról. A 75. esztendejéhez közeledő szakemberrel “eredeti helyszínen” beszélgethetünk, tapasztalatot cserélhetünk Sármelléken, 2017. március 10-12. hétvégén.

A szakosztály a 2017-es esztendőben is keresi azokat az alkalmakat, amikor más szakosztályok regionális vagy országos rendezvényeihez kapcsolódva egy-egy előadással, egy-egy részprogrammal képviseltetheti magát, s a társszakmák körében is ébren tarthatja a „komplex, integrált művelődés-oktatás” gondolatot.

Kategória: ÁMK Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?