A MPT Kerekgedei Makó Pál szakosztályának beszámolója és munkaterve

Beszámoló a végzett munkáról, 2015

Tagságunk létszáma változatlanul kicsi. Az egyes rendezvényeken sok matematikatanár vett részt, sokan segítettek is. A  kapcsolat intézményesítésén tovább kell dogoznunk

Részt veszünk tudományos konferenciákon, részben azok megszervezésével, részben előadások megtartásával.

Ismét részt vettünk a Varga Tamás Napok szervezésében. Az ezévi Angol nyelvű szekció társelnöke Jessica Deshler amerikai matematikadidaktikus volt. Az elhangzott és a poszter formában elküldött előadások az ELTE TTK Matematikatanítási módszertani központ honlapján olvashatók.

Lezárult a MiMa, a Kézműves Matematika nemzetközi projektünk. Sok gyakorló tanítóval és matematikatanárral, felsőoktatásban dolgozó kollégákkal és másokkal dolgoztunk együtt a módszertan kidolgozásában. Most zajlik az eredmények elterjesztése. Ebben kérem a MPT további segítségét. Minden információ szabadon hozzáférhető a www.mathematicsinthemaking.eu honlapon, a Materials/Videos rovatban magyarul is.

Hallgatókkal együtt részt vettünk a Staféta táborban. Ezúton is köszönöm, hogy a résztvevők aktívan bekapcsolódtak a MiMa feladatokba, játékokba, ezzel is értékes tapasztalatokkal gazdagították a projektet.

Folytatódott a matematikatanítási TDK munka. Hallgatókkal közösen dolgoztunk a Hands-on History of Mathematics magyarországi adaptálásán.

 

Tervek 2016-ra

Tervezzük a szervezeti élet fejlesztését.

A Kisgyereknevelés és a Tanító folyóiratok segítségével is folytatjuk a MiMa eredmények bemutatását.

Folytatjuk a munkát a magyar matematikatörténeti kutatások összehangolásában.

 

Budapest, 2016. január 25.

dr. Munkácsy Katalin
főiskolai docens
ELTE TTK
Matematikatanítási és Módszertani Központ

Kategória: Kerekgedei Makó Pál (matematika tanári) Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?