A Neveléstörténeti Szakosztály ülése

Kedves Kollégánk!

A Magyar Pedagógiai Társaság Neveléstörténeti Szakosztálya a szakma és a nevelésügy nehéz helyzetében az utóbbi időben hagyományaihoz képest csendesebb volt. Vezetősége korábban új, vonzónak gondolt  programokkal  próbálkozott (felelevenítve a “szakmai turizmus” hagyományait), ez az innováció több-kevesebb sikerrel járt, aztán ez az innováció is elakadt. Bizonyos szempontból tükre  volt a szakosztályi munkának a 2017. tavaszán az MPT újjászervezésének 50. évfordulójára meghirdetett  nyílt szakosztályi ülés, mely szakmai sikerekben bővelkedett (kötet is készült), ám a szakosztály tagságát nem mozgósította igazán.

Tudjuk, hogy a neveléstörténész szakma jól szervezett, intenzíven szerveződő alrendszere, közösség a neveléstudományi diszciplínának, bizonyára ez is oka, hogy a pedagógiaitársaság-beli szerveződés presztízse csökkent az utóbbi időben.

A 2018. évi tisztújító társasági küldöttgyűlésre készülvén a társaság elnöksége – más szervezeti egységek mellett – áttekintette a Neveléstörténeti Szakosztály helyzetét is. A felkészülés során tudomásul kellett vennünk Mikonya György elnök és Hegedűs Judit titkárok lemondását. Az elnökség Endrődy-Nagy Orsolyát kérte fel a szakosztály élete új periódusának felelős megszervezésére.

Az ő aktivitása nyomán kitűzhetjük a jövőről döntő szakosztályi ülés időpontját. Ez  2018. március 21-e 15.00. óra. Helyszíne az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara Fszt.4-es földszinti tárgyalója (XII. Kiss János Altábornagy utca 40)

Kérjük, fogadja el meghívásunkat az ülésre. Akadályoztatása esetén is mindenképpen jelezze gondolatait, elképzeléseit, javaslatait, a szakosztályi munkában való további részvételi szándékát. Válasza is megkönnyíti értékelő-tervező munkánkat.

Végezetül felhívjuk figyelmét arra is, hogy az MPT tevékenysége jól követhető honlapján (pedagogiai-tarsasag.hu).

Várakozással

az MPT elnöksége


Benedek András elnök sk.

(A visszajelzéseket az mptiroda@gmail.com címre kérjük.)

Kategória: MPT, Neveléstörténeti Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?