A Tanulókör szakosztály 2016. évi beszámolója és 2017. évi tervei

2016.évi beszámoló:

2016-ös évben két alkalommal vezetőségi ülést tartottunk, amelyen megbeszéltük a lehetséges programokat, további terveket.

Az év során a MPT szakosztályaként részt vállaltunk más szakosztályokkal együtt, az Országos Játéknap szervezésében és kivitelezésében, ennek előzménye, hogy Németországban évek óta tartanak játéknapot és játékvásárt, melynek célja alapvetően a didaktikai játékok terjesztése a pedagógusok körében, míg a játéknap pedig azt célozza, hogy a társadalom minél szélesebb köre figyeljen fel a játék fontosságára a személyiség fejlődésében, a nevelésben, és szabadidőben, s a gyerekeken túl valamennyi életkori és egyéb csoportot vegyen részt benne. Ennek hatására az ország több pontján – falvakban és városokban – egyaránt tartottak játéknapot, s a hatás az általunk várnál jóval nagyobb lett. A szerezés több találkozót, megbeszélést, rendszeres e-mail kapcsolatot, levelezést jelentett az év során. Az eseményről több cikkben is beszámolt a Kisgyermek c. lap, lelkes óvónők, iskolák pedagógusai, közművelődési szakemberek vagy csak egyszerűen kezdeményező-kész helyi lakosok kapcsolódtak be a munkába. Örömmel tölt el bennünket, hogy a játék még mindig megmozgatja az embereket.

2017. évi tervek:

A 2017-es év során újabb játéknap megszervezésében gondolkodunk az MPT további tagjaival és szakosztályaival, valamint más civil szervezetekkel, amelynek előkészítő munkálatait már meg is kezdtük. Továbbá tervezünk előadásokat is, ahol a külföldön járt tagtársak illetve meghívott vendégek mutatják be az adott ország kultúráját valamint oktatását. Az előadók felkérése folyamatos munkát jelent számunkra. A feldolgozás módszerei: beszélgetés, megbeszélés, vita, prezentáció keretében történnek.

2016. január 24.

Dr. Torgyik Judit és Dr. Karlovitz János Tibor
az MPT Tanulókör szakosztály elnöke és társelnöke

Kategória: Tanulókör Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?