Alakalmazott oktatástan projekt

Június végén indul az Alkalmazott Oktatástan legújabb iskolai  fejlesztő projektjének országos méretű kiterjesztése a következő témában: A súlyos olvasási és szövegértési problémákkal küszködő tanulók egyéni fejlesztése.

Egyre több érdeklődő van, így nagyon gyorsnak kell lenniük azoknak, akik részt akarnak venni. Június végén lezárulnak a jelentkezések!!!

Ha Ön/Te vagy pedagógus ismerősei/d segíteni akarnak azoknak a tanulóitoknak, akik lassan olvasnak, felcserélik a betűket, nem értik, amit olvasnak, fáradtak, figyelemzavarosak, rendetlenek vagy hullámzó a teljesítményük, esetleg kicsi a szókincsük, akkor ez a projekt  Önöknek/Nektek szól!

Íme néhány pedagógusi vélemény a tavalyi mini-tesztprojekt pedagógus résztvevőitől:

 „Miklós nevű tanítványom számára a hangos olvasás és a versmondás rettegett tevékenység volt. A nagyon halk hangerővel is palástolni akarta a helytelen olvasási technikát és a szöveg nem értését. Magabiztosabb és pontosabb olvasó lett, büszke lett önmagára, és év végére vállalta az osztály előtti hangos olvasást is.

Mindenképpen hatékonynak, hasznosnak ítéltem meg a projektet, amely a személyes kompetenciákat is erősítette az olvasási technikák, a szövegértés mellett. A következő tanévben folytatom.” (T. E. Mária felsős tanár)

 „2. osztályos kisfiamnál is sokat nyertünk az általatok használt módszerekkel, amelyet nekem is megtanítottatok. Magabiztos, bátor és bevállalós lett az én bizonytalan és kudarcokkal teli gyermekem. Szívesen végezte el a gyakorlatokat, gyönyörűen halad a többiekkel, az órai munkával egyáltalán nem marad már el. Az új iskolában a német nyelvet is elkezdte, és három hónap alatt majdnem a másfél éves anyagot be tudta hozni. Még egy-egy területen erősítenünk kell, de itt a nyár és biztos vagyok benne, hogy a következő tanévben még több sikere lesz és boldogan jár iskolába. De nem csak a tanulásban, hanem viselkedésében, a társas kapcsolataiban és gondolkodásában is előnyére változott.” (F-né V. Hajnalka tanító)

Az első 60 pedagógus jelentkező térítési díj nélkül vehet részt a fejlesztő projektben!

A képzések a nyáron fognak lezajlani, június vége és szeptember 15. között, mégpedig a következő helyszíneken: Budapest, Kaposvár, Szeged, Nyíregyháza és Nagykanizsa.

Maga a tanulók felkészítése, egyéni fejlesztése pedig ezután kezdődhet majd el, melyet már minden pedagógus a saját iskolájában illetve településén, lakóhelye közelében fog elvégezni. A projekt 2016. júniusában fog befejeződni.

Amennyiben érdekelnek/érdeklik  a részletek, keresd/keresse a projekt vezetőjét, Telekesi Editet, aki e-mailben szívesen elküldi a projekt leírását.

Telefonszáma: 70/627-5516

E-mail címe: telekesi.edit@apshun.hu
Honlap: www.alkalmazottoktatastan.hu

Az Alkalmazott Oktatástan fejlesztő szakemberei közül többen a Magyar Pedagógiai Társaságnak is tagjai, aktivistái. Ajánljuk munkájukat.

Kategória: Szókincsháló Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?