ÁMK meghívó

Beszélgetés a helyi társadalmak művelődési
folyamatainak egységéről

 című szakmai rendezvényre

2014. március 1-jén, szombaton

11.00 és 16.00 közt Balatonfűzfőre 

a Polgármesteri Hivatalba
illetve
a Városi Művelődési Központba

Program

KöszöntőMarton Béla polgármester, Török Rita, az ÁMKOE elnöke

  • Több tulajdonos – egy műveltség  (az ÁMK-típusú innováció tapasztalatairól kitekintéssel az informatikai  társadalom kihívásaira) –

       Trencsényi László, az ELTE docense 

büféebéd 

  • A Művelődési Központ és Könyvtár szerepe Balatonfűzfő kulturális életében – Gróf Tibor, a Balatonfűzfői Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.
  • Tapasztalatok Várpalotán az iskolák és a közművelődési színtér együttműködéséről az utóbbi három évben és az új helyzetben – Pál Hajnalka, könyvtáros, a MPT Veszprém megyei tagozat elnöke. 
  • Művelődés a „város szélén” – egy fiatal kisváros tapasztalatai – Károlyiné Varga Éva, iskolaigazgató, Kozármisleny, az MPT ÁMK szakosztály társelnöke
  • Volt egyszer egy Nagy Imre ÁMK – csepeli  intézményünk jelene – Papp Katalin, az intézmény művelődésszervezője. 

szabad beszélgetés

A találkozó szándékai szerint számbavétele annak a szellemi örökségnek, amit 1971 és 2011 közt a közművelődés és közoktatás szervezeti és tartalmi komplexitásaként  nemzetközi minták és hazai tradíciók alapján halmozott fel a magyarországi művelődésügy.

Milyen üzenete van  az ÁMK  szellemi örökségének az új tulajdonlási helyzetben, amikor az ágazatoknak külön gazdája az állam, illetve az önkormányzat?

Melyek a művelődési folyamatok egységességének indikátorai, módszerei ebben az új helyzetben?

Erről folytatunk beszélgetést e napon.

A meghívottak, felkért hozzászólók közt egykori és mai ÁMK-sok, Jeney Lajos  Ybl-díjas építész, Ferge József Apáczai-díjas ÁMK–igazgató, Brüll Edit minisztériumi tanácsos, Krizsán Mihály szakszervezeti aktivista, stb.

Megközelítés:

Elérhetőség:
Balatonfűzfő-Gyártelep,  Bugyogóforrás u. 12.
(A 71-es főút felől a Gyártelepre érkezve a buszmegálló előtt jobbra, majd mindig balra tartva kb. 300 m után baloldalon a Művelődési Központ, jobb oldalon a templom.)

Kérjük, részvételi szándékát, ebédigényét 2014. február 20-ig jelezze az mptiroda@gmail.com elektronikus levélcímén, ill. az MPT 06-1-302-3494-es üzenetrögzítős telefonszámán. Köszönjük.

Szervezők:

Balatonfűzfő Önkormányzata,
Magyar Pedagógiai Társaság ÁMK Szakosztálya,
ÁMK Országos Egyesület

Kategória: ÁMK Szakosztály, Nem MPT-s hírek, közlemények | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?