ÁMK

Megalakult az MPT ÁMK szakosztálya.

 

Óvatosan szakmai érdekképviseletre is felkészül – hangzott el a közös tervezésnél, de előbb világos diagnózisra készül. Ezügyben  kísérletet tesz a szakosztály az országos helyzet feltárására. Emellett fontos feladat a “parázs őrzése”, a hagyományok, örökség méltó védelme. Ennek  jegyében őrzi az OPKM  az ÁMK-mozgalom 10  folyóméternyi (Vészi János, Vaikó Éva, Pőcze Gábor dokumentumait is őrző) archívumát, kutatók számára hozzáférhetően.
A szakosztály részt vesz a társasági programokon, készül a júniusi Staféta-táborra, az őszi Tanulás ünnepére is. Együttműködésre készül az ÁMK Országos Egyesülettel (ennek elnöke Török Rita is belépett az MPT szakosztályba).
Tiszteletbeli  elnök lett a 80. születésnapját ünneplő Jeney Lajos, Ybl-díjas építész, elnök Károlyiné Varga Éva (aki  meg tudta őrizni a Janikovszky ÁMK-t Kozármislenyben), társelnök Tartsa Zoltán, egykori csepeli művelődésszervező.
Küldöttek: Kriskáné Gánóczy Anita, Pappné Sztpjánszky Zsuzsa, Turcsányi László, szakmai kollégiumba delegált: Jeney Lajos.

Kategória: ÁMK Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?