Az ámk-szakosztály 2015. évi beszámolója és 2016. évi munkaterve

2013-as megalakulásakor az ámk-szakosztály elsődleges célja az volt, hogy az általános művelődési központok szakmai mozgalmának értékeit szervezett keretek között örökítse tovább a kedvezőtlenül megváltozott jogszabályi (különösen oktatásirányítási) feltételek közepette. Bár a 2014-es évben sikerült több rendezvényt is szervezni e gondolat jegyében, 2015-re a lendület kifulladt, s nem került sor olyan „akciókra”, amelyek lehetővé tették volna a tagok toborzását, az országban még működő általános művelődési központok szakmai aktivitásra kész munkatársainak megszólítását.

Zajlott ugyan az ÁMK OE jelenleg meglévő címlistájának aktualizálása, de ez nem járt együtt újabb tagok jelentkezésével, s ez, sajnos, jelenleg a szakosztály létét teszi kérdésessé.

A 2016-os tervek között ezért elsődlegesen a szakosztály szakmai közéletben történő „megjelenítése” szerepel: így a didaktikai szakosztály őszi (szeptemberi) ülésén történő részvétel, valamint Iskola és könyvtár címmel szakmai találkozó szervezése egy volt ÁMK-ban.

A 2016-os évben szükséges lenne áttekinteni, hogy milyen lehetőségei vannak egy ún. ámk-archívum létrehozásának, hogy a következő években egy rendszeres anyaggyűjtés kezdődhessen (még mielőtt végleg nyoma veszne olyan dokumentumoknak, amelyek pedagógiatörténeti jelentőségűek).

Kategória: ÁMK Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?