Az Ifjúsági Kör az alábbi tervet készítette a következő évre

Kulturális események szervezésén keresztül érzékenyíteni pedagógusokat, pedagógus hallgatókat az oktatás jelenlegi társadalmi kérdéseire, a megélt, felmerülő valamint a lehetséges problémákra. Ilyen, jelenleg új, kortárs film: Emberarcú iskola

mely filmet az alkotókkal együtt hívunk el egy filmvetítéssel összekötött beszélgetésre, egyben prominens, tapasztalt pedagógusokat, közéleti szereplőket is vendégül látunk a beszélgetésen (Vekerdy Tamás, Winkler Márta).

Meghívott szakemberekkel az óvoda és a múzeumok jelenlegi kapcsolatáról, pedagógiai szinergiáiról tartunk bemutatót és a hallgatók aktív részvételével egy vitát. Az események helyszíne az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar épülete.
Az elmúlt évben tovább folytattuk a Pedagógusportrék sorozatot, valamint az iskolai játék, az iskola és a játékosság szerepét mutattuk meg meghívott előadókkal tanítóknak, tanító szakos hallgatóknak. Aktív múzeumi tanulásra biztosítottunk lehetőséget a Hetedhét Játékmúzeumban, valamint Martonvásáron az Óvodamúzeumba.  Az ELTE TÓK oktatóinak szakmai tudása (Dr. Pataky Gabriella, Dr. Lehmann Miklós, Dr. habil Darvay Sarolta, Koósné Sinkó Judit, Bereckiné Dr. Záluszki Anna) valamint neves múzeumpedagógiai szakemberek szakmai tudása találkozott össze kortárs művészek kreativitásával, így alkottunk egy minta foglalkozástervet, ennek a folyamatnak aktív és reflektív tagjai voltak óvodapedagógia- és tanító szakos, valamint szakvizsgás képzésben résztvevő pedagógus hallgatók és pedagógusok.

 

Kategória: Ifjúsági Kör | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?