Az Ifjúsági Tagozat beszámolója

A Magyar Pedagógiai Társaság Ifjúsági Tagozata 2014-ben beszélgetéssel egybekötött projektbemutatót szervezett az ELTE TÓK Kisgyermek-nevelési Kutatóközpont és Módszertani Laboratóriummal összefogva.

A programban a Televele Médiapedagógiai Egyesület mutatta be médiapedagógiai prevenciós programját, egyben megosztották programjukhoz kapcsolódó értékes szakmai tapasztalataikat. Hosszú távú célunk a programmal, hogy olyan témákkal kerüljünk a nyilvánosság elé, melyek széles körben tarthatnak számot a nyilvánosságra és originálisak. A 2012-ben lezajlott Tolerancia beszélgetésünknek azóta az ELTE TÓK-on hagyománya van, minden évben egy fél napos program keretében. Ilyen magokat ültetünk el a jövőben is.

2015-ben a tagozat elsőrendű feladatának tartja egyetemi hallgatók tudatos bevonását a szakmai- kulturális közéletbe, elsősorban a neveléstudomány területein.  További tervünk az ELTE TÓK épületében létrehozni egy állandó kiállítást, melyen a magyar gyermekkultúra aktuális kérdéseit, alkotásait mutatjuk meg. Ennek szervezése elkezdődött. Az állandó kiállítás nem paradox módon napra készen helyet biztosít majd az aktuális események, kulturális programok bemutatására, egyetemi hallgatók érdeklődésének felkeltésére,  pedagógiai szemléletének tudatos formálására.

Dr. Kolosai Nedda
pszichológus, adjunktus

Kategória: Ifjúsági Kör | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?