Bács-Kiskun Megyei Tagozat 2018. évi munkaterve

Célkitűzések:

A Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Tagozata legfőképp a pedagógusok és pedagógusjelöltek részére szervez tematikus előadásokat, bemutatókat. További cél a közösségszervező hallgatók bevonásával közösségi programok támogatása. Célunk a Pedagógusképző Kar pedagógiatörténeti emlékeinek összegyűjtésében való részvétel, ennek támogatása, együttműködési keret kidolgozása a megye múzeumaival, civil szervezeteivel. Kiemelt feladatunknak tekintjük 2018-ban is új tagok toborzását, a régiek megtatását.

Tervezett rendezvények, programok, tevékenységek:

  1. VII. Báron Bábos Találkozó és az Országos Gyermekbábos Találkozó megyei döntője, a Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központ és a Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun megyei tagozatának szervezésében és támogatásával

Időpont: 2018. április

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Díszterme, Kecskemét, Kaszap u. 6 – 14.

  1. Kutatók éjszakájatematikus előadások és bemutatók

Szervező: Neumann János Egyetem, Magyar Pedagógiai Társaság Bács- Kiskun Megyei Tagozata

Időpont: 2018. szeptember

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar, Kaszap u. 6–14.

Résztvevők: Pedagógusok, pedagógusjelöltek, szülők, közösségszervezők, csecsemőgondozók

  1. A Hely- és Családtörténeti kutatóműhely 4 órás műhelykonferenciát tervez. A rendezvény szakmai jelentősége: külső szakemberek és az egyetem munkatársai bemutatják szakmai munkájukat, megvitatják a kutatásukkal kapcsolatos kérdéseiket, segítséget nyújtanak egymásnak az előrehaladásban.

A rendezvény célja: a külső és belső kutatók kapcsolatépítése és szakmai munkájuk bemutatása.

Időpont: 2018. október

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar, Kaszap u. 6–14.

  1. A Művészeti Kutatóműhely Kodály Szimpóziumot és Házimuzsikáló Napot tervez.

A rendezvény szakmai jelentősége: A Neumann János Egyetem Művészeti Műhelye a szakmájukban országosan, ill. nemzetközi szinten ismert és elismert előadók meghívásával, illetve a konferencia tematizált struktúrájával járul hozzá a zene- és táncpedagógia hazai és nemzetközi tudományos élete új eredményeinek bemutatásához, pedagógiai hasznosításának terjesztéséhez.

A rendezvény célja, hogy egyszerre adjon teret a tudomány elmélete és a gyakorlati hasznosíthatóság ’alap-szakmai’ és pedagógiai alapú szintetizálhatóságának.

Időpont: 2018. II. negyedév

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar, Kaszap u. 6–14.

Természetesen a tagozat továbbra is nyitott a spontán módon adódó, hosszabb szervezést kevésbé igénylő programokra akár úgy is, hogy a helyet biztosítjuk a rendezvények számára.

Dr. Szinger Veronika
tagozati elnök

Dr. Galuska László Pál
titkár

Kategória: Bács-Kiskun Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?