Bács- Kiskun megyei tagozat: beszámoló és munkaterv

Beszámoló a
2015. évi tagozati munkáról

Magyar Pedagógiai Társaság
Bács-Kiskun Megyei Tagozat

A munkatervben kitűzött célok szerint a Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Tagozata az alábbi programokat szervezte meg és támogatta 2015-ben:

 

  1. A Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Tagozata és a Kecskeméti Főiskola Könyvtár és Információs Központja közös szervezésében került sor Dr. Pap István nyugalmazott főiskolai docens „Mozgalmas” életem című kiadványának bemutatójára.

A könyvbemutató helye: KF KIK Műszaki és Gazdasági Szakkönyvtára, Kecskemét, Izsáki út 10.

Ideje: 2015. május 12. kedd, 18.00 óra

A beszélgetést vezette: Kriskó János főiskolai docens

A kiadvány a Magyar Pedagógiai Társaság Mozgalompedagógiai Szakosztályának Mozgalompedagógiai Füzetek sorozatában jelent meg 2014-ben, 7. kötetként.

  1. A kiadványról Dr. Sági Norberta fősikolai docens készített recenziót, amit Révész György, a Múltunk Öröksége Alapítvány Tájékoztató kiadványának szerkesztője befogadott közlésre.

  1. A VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále Gyermekek (Isteni gyermek” – Isten gyermekei vagyunk) című kiállításon az ELTE játék- és szabadidő szakos mestertanár-jelöltek szavazatai alapján a Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya Hartung Sándor festőművészt Sári című festményéért különdíjban részesítette. A díjat átadta: dr. Szinger Veronika PhD, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának docense, az MPT Bács-Kiskun Megyei Tagozatának elnöke. A díjátadás időpontja: 2015. május 13., szerda 16.30. A díjátadás helyszíne: Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota.
  1. Kutatók éjszakájatematikus előadás és bemutató: elsősegélynyújtás, újraélesztés

Szervező: Kecskeméti Főiskola, Magyar Pedagógiai Társaság Bács- Kiskun Megyei Tagozata

Időpont: 2015.09. 25.

Helye: Kecskemét, Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar, Kaszap u. 6–14.

Résztvevők: Pedagógusok, pedagógusjelöltek, szülők, ifjúságsegítők, csecsemőgondozók

Kapcsolódó események:

  1. A Népmese Napja 2015. XI. Országos népmese-konferencia. Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kecskemét. 2015. szeptember 25. A konferenciát a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) szervezte, de a az MPT megyei tagozatának több tagja vett részt szervezőként, érdeklődőként.
  1. AGTEDU Tudományos Konferencia a Kecskeméti Főiskola szervezésében, amelyen az MPT megyei tagozatának több tagja vett részt előadóként, érdeklődőként.

Időpont: 2015. 11. 12.

Helyszín: Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar, Kaszap u. 6 – 14.

Magyar Pedagógiai Társaság

Bács-Kiskun Megyei Tagozat

 

2016. évi munkaterve

 

Célkitűzések:

A Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun megyei tagozata legfőképp a pedagógusok és pedagógusjelöltek részére szervez tematikus előadásokat, bemutatókat. További cél az ifjúságsegítő hallgatók bevonásával közösségi programok támogatása. Célunk a Kecskeméti Főiskola pedagógiatörténeti emlékeinek összegyűjtésében való részvétel, ennek támogatása, együttműködési keret kidolgozása a megye múzeumaival, civil szervezeteivel. Kiemelt feladatunknak tekintjük 2016-ban új tagok toborzását.

 

Tervezett rendezvények, programok, tevékenységek:

 

  1. Kutatók éjszakájatematikus előadások és bemutatók

Szervező: Kecskeméti Főiskola, Magyar Pedagógiai Társaság Bács- Kiskun Megyei Tagozata

Időpont: 2015.09.

Helye: Kecskemét, Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar, Kaszap u. 6–14.

Résztvevők: Pedagógusok, pedagógusjelöltek, szülők, ifjúságsegítők, csecsemőgondozók

  1. Méltóan a 125. jubileumi évhez, szeretnénk elindítani azt a kutatást, amelynek eredménye a Kecskeméti Képző történetének bemutatása a kezdetektől napjainkig.

  1. Keressük a lehetőségét olyan együttműködési formáknak, ahol az MPT megyei tagozatának tagjai bekapcsolódhatnak a múzeumokban folyó kutatásokba. A „Több mint látogató” szlogen (Dr. Kriston Vízi József) gyakorlati megvalósulását (módszertani délelőttök/délutánok, műhelynapok) 2016 tavaszán először Kecskeméten, majd ősztől egyéb városokban (Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Baja) szeretnénk elérni.
  1. 2016 nyarán (júl. 3 – 10.) ismét Kecskemét ad otthont az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozónak (Csiperó). Egyelőre keressük a lehetőséget, hogyan tud az MPT megyei tagozata szervezett formában (programmal) megjelenni a találkozón.

 

Kecskemét, 2016. január 26.

 

Dr. Szinger Veronika Dr. Ovárdics Andrea

Tagozati elnök titkár

 

Kecskemét, 2016. január 26.

Dr. Szinger Veronika               Dr. Ovárdics Andrea

Tagozati elnök                                       titkár

 

 

Kategória: Bács-Kiskun Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?