BESZÁMOLÓ 2014 – Szabadidő-pedagógiai Szakosztály

 

A Szabadidő-pedagógiai Szakosztály 2011 szeptemberében alakult, jelenleg 14 tagja van. A szakosztály olyan együttműködés, amely tagjai érdeklődésének metszetében a családon és iskolán túli, ún. harmadlagos szocializációs közeg áll, és amely ezt elsősorban a felnőttkort még el nem ért korosztályok kapcsán vizsgálja. A Szakosztály segítséget kíván adni tagjai kutatásaihoz és fejlesztéseihez, megosztva többek közt egymással publikus eredményeiket, támogatva egymás szakmai publikációit, segítve szakmai problémahelyzeteik megoldását.

Az együttműködés nyitott az intézményi együttműködők felé is – legyen az elméletalkotó, alkalmazott kutató, adatbányász, desk researcher, elemző, vagy fejlesztőközpont stb. -, hogy a különböző műhelyekben felhalmozódott tudást szinergiája okán hasznos befolyást gyakoroljon országos folyamatokra és erősítse a paradigma szakmapolitikai nyilvánosságát. A Szakosztály nyitott az egyetemi hallgatók irányában és érdekelt abban, hogy a kutatások eredményei minél szélesebb nyilvánosság számára elérhetők legyenek.

A Szakosztály 2014-ben is- aktívan vette ki a részét a Társaság életéből:

  • 2014. januárjában és májusában az Ifjúságszakmai találkozások műhelykonferencia-sorozat soron következő két elemét szerveztük meg.
  • 2014. augusztusában a szakosztály gesztorálásával Orfűn került sor az Ifjúsági Szakma Országos Találkozójára.
  • 2014. októberében a szakosztály részvételével az ELTE PPK épületében került megszervezésre az Összebeszélünk – 1. Ifjúságügyi Kongresszus.
Kategória: Szabadidő-pedagógia Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?