Beszámoló a Nógrádi Tagozat 2016. évi munkájáról

A munkatervünkben megfogalmazott céljainkat sikerült megvalósítani az elmúlt évben. Együttműködési megállapodást kötöttünk civil szervezetekkel a hatékonyabb, és költségkímélő feladatellátás érdekében. A Magyar Pedagógiai Társaság 125 éves évfordulójához kapcsolódóan részt vettünk országos eseményeken ,rendezvényeken, konferencián, illetve helyi társaságtörténeti kutatások eredményeit is számba vettük.

Csatlakoztunk az I. Országos Játéknaphoz, három helyszínen sikerült megvalósítani a generációk játék általi összekötését, illetve bemutatni a játék értékét és fontosságát .

2016. június 23-26-ig adott helyet Salgótarján és a helyi Gyermektábor a „Múlt-jelen-jövő”… a 125 év dimenziói címet viselő staféta tábornak. A gazdag szakmai programon túl, a helyi Zenthe Ferenc Színház művészeinek közreműködésével Karinthy Ferenc Dunakanyar című darabja nyújtott kellemes színházi élményt, kézműves óvodapedagógusok és táncház, valamint könyvbemutató színesítette a programot. A résztvevők mindegyike nagyon pozitívan nyilatkozott a táborról, a rendezvényről és Salgótarján természeti szépségéről. Reméljük, hogy sikerült érdeklődését több táborlakónak felkelteni városunk iránt.

A MPT 125 éves évfordulójához kapcsolódóan helyismereti kutatások eredményeit ismerte meg a tagság. A nevelési-oktatási intézményhálózat kialakulása 1922-től napjainkig, illetve Nógrád Megyei Tanügy folyóirat bemutatása nemcsak a tábor eseménye volt, hanem több civil szervezet tagjai is megismerte ezt a kitűnő anyagot.

Az „Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért” programsorozatot hagyományainknak megfelelően megszerveztük a Balassi Bálint Könyvtárban.

Terveink 2017-re

Előadások megszervezése az alábbi témakörökben:

  • Generációk egymás között (pályakezdő és gyakorló pedagógusok szakmai párbeszéde)

  • Együtt vagy külön? Dialógus a hátrányos helyzetű gyermekek neveléséről.

  • Gondolkodás az oktatásügyről.

Részvétel Játéknap és a Gyermeknap szervezésében, megrendezésében (programok, továbbá játék és ruhagyűjtés)

Önkéntes munka vállalása a város köznevelési intézményeiben.

Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért” program megszervezése.

Szervezetfejlesztés Kazáron.

Nemzetközi kapcsolataink bővítése érdekében tapasztalatcsere és kirándulás szervezése Szlovákiába.

További civil szervezetekkel együttműködési megállapodás megkötése.

Salgótarján, 2017. január 22.

Huszárné Kraft Valéria
tagozati elnök

Kategória: Nógrád Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?