Beszámoló a szocio-andragógia műhelyfoglalkozásról

Idő és hely: 2017-05-26. 14-16 óra ELTE PPK 204 terem

Tartalmas megbeszélés folyt az őszre tervezett szimpózium tartalmáról. A szimpózium tervezett időpontja 2017. október második fele. Hely: TIT Zsombolyai út. Dr. Boga Bálint átalakított vázlata került megbeszélésre.

Kiemelten került megerősítésre az a tény, hogy az andragógia tartalmi kérdései bekerüljenek az egészségügyi dolgozók alapképzési és továbbképzési anyagaiba. Ennek módjáról és lehetőségeiről több ajánlás is elhangzott. Az alulról jövő kezdeményezések módját kéne megtalálni. A meghívottak névsorát kéne összeállítani, és a korreferátumok témáit meghatározni. Pedagógusokat is várnak a szimpóziumra. Az alapképzésben sajnos nem igazán jó helyen és időben van az orvosi etika téma tanítása.

Köves István tervezett programja elmaradt.

Varga Lajos javasolta a jövő évi programba „A szakmát tudni nem azonos a szakmát tanítani” téma felvételét, és szélesebb körű megvitatását.

Szeitz János beszámolt a 2017. május 25-én lezajlott Okos város konferencia eseményeiről. A felvetett gondolatokról: önkormányzati fejlesztések kerültek ismertetésre az okos települések kialakítása érdekében, a digitális infrastruktúrák fejlesztése kapott kiemelt figyelmet, valamint a felsőoktatás tartalmi fejlesztési szükségessége is szóba került.

A honlap ötletét és megvalósítását pozitívan fogadták a jelenlévők, és nagyon jó kezdeményezésnek tartották.

A Staféta táborba meghívást kaptak a jelenlévők, és az andragógia érdekében tervezésre került az aktív szereplés előkészítése is. A Játsszunk Mindannyian Játéknap szervezése is ismertetésre került.

Huszka Éva geronto-andragógus vendégként aktívan vett részt a munkában. A műhely elfogadta, hogy Huszka Éva vezetésével a jövő évi programba felvesszük ideiglenes címmel: „A játék a pedagógiában és az andragógiában” témát.

Mivel kevesen tudtak eljönni a megbeszélésre két hét múlva (2017-06-13- n kedden 16.00 órakor, ELTE PPK 204 teremben) ismét sor kerül a tervek további megvitatására és a megvalósítások konkrétizálására, valamint a 2018 évi program megvitatására, elfogadására.

Lejegyezte: Vilányi Györgyné Jutka

Kategória: MPT | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?