Beszámoló az MPT Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagozatának 2013. évi működéséről

     

A tagozat az előző évek gyakorlatának megfelelően főként rendezvények szervezésével igyekezett aktivitást mutatni. 2013. februárjában a VI. Taní-tani Konferencia, májusban a miskolci Nyitott Ajtók Baptista Iskola és a Görög Katolikus Roma Szakkollégium által kezdeményezett tehetségnap, novemberben a miskolci tanárképzésben végzett öregdiákok találkozója zajlott a Miskolci Egyetemen, az MPT társszervezésében. Ez utóbbi rendezvény szolid tagtoborzó munkával is kiegészült. Idén február 7-én a VII. Taní-tani Konferencia révén érvényesült ismét a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének és az MPT-nek a kooperációja.

Emellett hálózatépítő tevékenységet végeztünk. A megyében sikeres pedagógiai munkát végző iskolák és pedagógusok felkutatására, feltérképezésére és egy hálózatba való tömörítésére vállalkoztunk. Ennek kapcsán olyan együttműködéseket építettünk ki pl. a szendrői általános iskolával, az edelényi Új Esély Iskolával, a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziummal, amely kapcsolatokra építve kezdhetjük meg a Tanárképző Intézet Európai Uniós támogatással zajló iskolafejlesztő projektjét.

 

Ez pedig már átvezet a 2014. évi tervekhez: a jelzett Támop-projekt keretében igen intenzív szakmai kapcsolatépítést és kommunikációt tervezünk számos workshoppal, szakmai találkozóval, konferenciával. Ezek során nem feledkezünk meg az MPT értékeiről, szellemiségéről, annak közvetítéséről – valamint a tagtoborzásról sem.

 

2014 márciusában neveléstörténeti konferenciát szervezünk a Miskolci Egyetemen az MPT társszervezésében. 2014 júniusára tehetségnapot tervezünk – amely a pályázati eredményességünk függvényében lesz nagyszabású, illetve szolid, családias hangulatú. 2014 őszén ismét a HHH-témát fókuszba állítva tervezzük ünnepelni a Tudomány ünnepét. Az év végén pedig már a következő Taní-tani Konferenciára készülünk.

Miskolc, 2014. február 7.

Ádám Anetta                                                                          Ugrai János

Kategória: B-A-Z Megyei Tagozat Borsod Műhely | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?