Beszámoló az MPT Szomatikus Szakosztály 2017. évi tevékenységéről

2017-ben a Szomatikus Szakosztály munkájának középpontjában a szakosztályi munka fellendítése és a kapcsolatépítés állt.

A szakosztályi munka fellendítése érdekében 2017. október 21.-én Egészség, rekreáció, sport” címmel nyílt egészségnapot szerveztünk az ELTE Sporttelepen együttműködve az ELTE PPK ESI-vel. A rendezvényen …. fő vett részt. A nyílt sportnap keretében kötetlen és szervezett szabadtéri játékok, ügyességi, kreatív, csapat- vagy egyéni sportprogramok várták a résztvevőket.

A program résztvevői bekapcsolódhattak a nyílt nap keretében rendezett, nagy érdeklődéssel kísért tudományos konferencián, ahol az alábbi előadások hangzottak el. Bárdos György: Életmód és egészség – mi a magunk felelőssége, Janecskó András: Az atlétika szerepe az egészség védelmében; Demeter Attila: Életmódváltás a gyakorlatban – avagy tenni, vagy nem tenni; Báthoriné Németh Andrea: Az edzői kommunikáció sajátosságai a szabadidős sportfoglalkozások folyamán az óvódás és kisiskolás kisgyermekek körében; Borkovits Margit – Rausz-Szabó Attila Fizikai aktivitás az élsportoló és a rekreátor szemszögéből.

Együttműködés szakmai szervezetekkel

A szakosztályok közötti együttműködés keretében a Felsőoktatási szakosztály programján, Szombathelyen megismertettük a résztvevőkkel az ELTE egészségfejlesztési stratégiájának lényegét, abból a célból, hogy érzékenyítsük a hallgatóságot az egészséges életmód és a rekreáció fontossága iránt.

2018. január 6.

Bárdos György
a szakosztály elnöke

Kategória: Szomatikus Nevelési Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?