Beszámoló és munkaterv

A Magyar Pedagógiai Társaság Komárom – Esztergom Megyei tagozatának 2014.évi beszámolója és a
2015. évi munkaterve

Sajnos az elmúlt évben a tagozat tagjainak száma nagyon lecsökkent, nagyon nehezen szólíthatók meg, aktivizálhatók a kollégák. Ez részben az elmúlt tanévek változásainak, a munkabeosztások megváltozásának (32 órás benntartózkodás), részben a fásultságnak tudható be. Így az elmúlt évben a tagjaink nem a tagozat szervezésében, de az érdeklődésüknek megfelelő, időbeosztásukhoz igazodó továbbképzéseken, szakmai konferenciákon vettek részt.

Az 2013/2014-es tanév nagyon sok változást hozott mind a pedagógusok, mind a tanulók és a szülők életében is. Ezek a változások folytatódnak a 2015-ös évben is, így meghatározzák a tagozat idei feladatainak fő irányát is.

2015. évi terveink:

  • Fő feladatunknak tekintjük a tehetséges gyermekek segítését, a kollégák tájékoztatását a tehetséggondozás lehetőségeiről, módszereiről. Terveink között szerepel egy megyei tehetségpont meglátogatása
  • A taglétszám növelése érdekében szeretnénk kapcsolati tőkénket bővíteni a megyében található szakmai és civil szervezetekkel. Törekszünk a velük való folyamatos párbeszédre, közös programok szervezésére.
  • Lehetőségeinkhez mérten csatlakozunk a Társaság központi rendezvényeihez.

Esztergom, 2015.01.23.

Forróné Virág Zsuzsa
Megyei elnök

Kategória: Komárom-Esztergom Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?