Beszámoló és munkaterv – Neveléslélektani Szakosztály

Beszámoló az MPT Neveléslélektani Szakosztálya
2013-ban végzett munkájáról

A 2013-ra tervezett munkánkat az határozta meg, hogy az előző évről két előadásunk is elmaradt. Egyik, az előadó PhD munkálatai miatt, a másik személyes okokból. Ezért ez az év a pótlásokról szólt (volna).

Tavasszal (április 16-án) tartotta meg Köves Gabriella előadását Alsó tagozatos matematika tankönyvek történeti és összehasonlító elemzése címmel. N

Noha a szervezésbe nagy munkát fektettünk, és a téma általános érdeklődésre tarthatott volna számot, hiszen minden, tankönyvet választó iskolának és tanítónak szükséges információkat ígért, az igen informatív, kitűnő előadáson 9 (azaz kilenc) hallgató volt jelen. A csekély részvételről más szakosztálytól is hallottam. (Mint hírlett, három szakosztály által közösen szervezett ülésen három hallgató vett részt.) Ez felveti a kérdést, hogy Pedagógiai Társság hogyan tudja az iskolák figyelmét jobban szakmai tevékenységére fordítani. Saját kezdeményezéseimen túl: milyen lehetőségei lehetnek a Pedagógiai Társaságnak arra, hogy a tanfelügyelet figyelmét felhívja a szakmai programokra. Ami a saját kezdeményezést illeti, többek között készül a szakosztály honapja.

Az őszre tervezett előadásunk sajnos az előadó betegsége miatt ismét elmaradt.

Munkaterv 2014-re

 

Egyik feladatunk az elmaradt előadás megtartása. Témája (népi gyermekjátékok, előadó Dr. Györgyi Erzsébet néprajzkutató) tartalma miatt Villányi Jutkával közösen tartanánk meg az előadást.

Másik témánk a tankönyvek nyelvének vizsgálata, amelynek alőadója Dr. Szegfű Mária nyelvész,

Mindkét előadás – elvben – széles pedagógusrétegek érdeklődésére számot tarthat.

További feladatunk a honlap befejezése, valamint írások közreadása a szakosztály tevékenységéről

Budapest, 2014. február 1.

 

Demeter Katalin
elnök

 

Kategória: Neveléslélektani Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?