Beszámoló és tervek

MPT Tanulókör szakosztály 2013. évi beszámolója és 2014. évi tervei

2013. őszi félév:

Az MPT egyik legfiatalabb szakosztálya megalakulása óta a következő programokat szervezte meg, melyek közös vonása a nemzetközi kitekintés során szerzett, személyes tapasztalatok megosztása a szakosztály tagjaival:

  •  2013. szeptember 17-én: Dr. Reho Anna, a neveléstudomány doktora, a Kárpátaljai Pedagógus Továbbképző Intézet egyetemi docense, Domus Hungaricum ösztöndíjas tanulmányútja során az ukrán óvodaügy helyzetéről tartott előadást. Ennek keretében bemutatta a kárpátaljai óvodák helyzetét, az óvodai nevelés fő céljait, feladatait, a nemzeti és nemzetiségi nevelés kereteit, megvalósításának folyamatát. Képes vetítést tartott az ottani óvodák napi gyakorlatáról, majd kötetlen beszélgetésre, kérdésekre volt módja a hallgatóságnak.
  •  2013. szeptember 24-én: Dr. Kozma Tamás professzor úr, a Debreceni Egyetem BTK tanára „Összehasonlító pedagógia alulnézetből” címmel tartott előadást, ennek során bemutatta a HERA létrejöttének célját, tevékenységét, nemzetközi kapcsolatait és külföldi konferencia-részvétele során szerzett benyomásait, a konferencia tanulságait.

E fenti két előadás a Tanulás ünnepe országos rendezvénysorozathoz ugyancsak kapcsolódott.

  • 2013. november 18-án Mirk György a dán népfőiskolákról tartott beszámolót. A több hónapos dániai tartózkodása során szerzett érdekes élményeit osztotta meg a hallgatósággal. Az előadást Power Point vetítés kísérte.

2014. év tervei:

2014-ben folytatni szeretnénk az eddig megkezdett tevékenységeket, s az év során 5-6 összejövetelt tervezünk. Ezek között az első 2014. január 31-én lesz, amikor az oktatási célú UNESCO segélyprojektben részt vett Somfai Júlia Zambiáról szóló beszámolóját hallgatjuk meg. A további előadások, összejövetelek konkrét terve és programja a félév során alakul ki.

Budapest, 2014. január 12.

Dr. Torgyik Judit
főiskolai tanár
MPT Tanulókör szakosztály elnöke

Kategória: Tanulókör Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?