Beszámoló és tervek

A MPT Szomatikus nevelési szakosztályának 2010. évi beszámolója

 

 

A szomatikus nevelési szakosztály munkáját 2010-ben a szakemberképzéshez kapcsolódó, a gyakorlatban felmerülő problémák feltárása, tapasztalatok gyűjtése, új módszertani megoldások keresése témák köré szervezte az alábbi programokkal:

 

 

  1. 2010. január 27. Az éves munkaterv megbeszélése. Helyszín: ELTE TÓK
  2. 2010. április 1-én Az ELTE TÓK Testnevelési – és Neveléstudományi tanszékével közösen megszerveztük az I. Konferenciát óvodapedagógusok számára Játék és mozgás több szólamban címmel. A konferencia célja: szemléletváltás az óvodai testnevelésben.  A programban az alábbi témák szerepeltek: ONOAP  Mozgás értelmezése. A szabad játék és az irányított mozgásfejlesztés. Minden nap fél óra. Terhelés és pihenés az óvodában. A játékok sokoldalúsága. A részképesség zavarok és mozgásfejlődés összefüggései, az óvodai testnevelés szerepe. A mozgásos és szenzoros integráción keresztül a jelentésadásig. Sajátos nevelési igényű gyermekek mozgáskorrekciója

Helyszíne az ELTE TÓK Kiss János altb. u 40. volt. Konferenciánkon az ország minden részéről érkeztek óvodapedagógusok és óvodavezetők.  A regisztrált résztvevő 252 fő volt. A konferenciát nagyon sikeresnek ítélte meg mindenki a visszajelzések alapján.

  1. 2010. október 22-én rendeztük meg a Testnevelési tanszékkel közösen a II. Gyógytestnevelés konferenciát, melynek témája a 3-10 éves korú gyermekeket érintő problémák volt.

            Helyszíne: ELTE TÓK Kiss János altb. u 40. II.em. 200-as terem.

            A konferenciánkra 129 fő érkezett és az aktuális problémákkal foglalkozó előadások

(Egészségmegőrzés orvosi szemmel. Ortopédiai betegségek szűrése kisgyermekeknél. A hasizom szerepe a helyes testtartás kialakításában, megőrzésében. Az óvodai és alsó tagozatos gyógytestnevelés helyzete.) és gyakorlati bemutatók rendkívül nagy tetszést arattak.

 

  1. Szakosztályunk véleményt nyilvánított az ONAP testneveléssel, mozgásfejlesztéssel foglalkozó részéről. Budapesten, Kecskeméten és Pécsen, szerveztek regionális tájékoztató értekezletet az ONAP – pal kapcsolatban óvodavezetőknek, melyeken Csányi Tamás tartott előadást.

 

 

 

Budapest, 2011-01-17

 

 

 

                                                            Tihanyiné Dr. Hős Ágnes

                                                             szakosztályvezető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szomatikus nevelési szakosztály 2011. évi munkaterve

 

 

 

1.      2011. január 17-i ülésén a beszámoló elfogadása és a 2011. év munkatervének elkészítése.

2.      Folytatjuk konferenciasorozatunkat tanítók részére, Az alsó tagozatos testnevelés megújításáért II. címmel. Ideje: 2011. június 4. Helye: ELTE TÓK Kiss János altb. u. 40.

3.      Szakosztályunk a z ELTE TÓK testnevelési tanszékével közösen Workshopokat szervez a képző intézmények tanítói és óvodapedagógiai tematikák egységesítésének céljával.

 

 

 

 

Budapest, 2011-01-17

 

 

 

 

                       Tihanyiné Dr. Hős Ágnes

                            szakosztályvezető                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Szomatikus Nevelési Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?