Családpedagógia

A Családpedagógiai Szakosztálynak 2018 – ban az alábbi programjai voltak:
1. 2018. májusában a “Szülőnek lenni” konferenciához kapcsolódva a megjelent szakosztályi tagok a szakosztály fennmaradásáról határoztak.Egy őszi rendezvényről döntöttünk, mely elsősorban a nagyszülőket célozta meg. Közülük is azokat próbáltuk aktivizálni, akiknek külföldön élnek, tanulnak az unokáik.
2. 2018. október 5-én a Családpedagógiai Szakosztály, a Kisgyermeknevelési Szakosztály és a Fővárosi ( Közép – magyarországi ) Tagozat közreműködésével a “Nagyszülők szerepe a tanulási folyamatban” címmel szerveztünk programot a Lurdy Ház Líra – Móra Könyvesházában.
A programon többnyire a nagyszülői korosztály képviseltette magát, de a fiatalabbak is érdeklődéssel fordultak a téma iránt. A vitaindító előadásokban és a hozzászólásokban egyaránt megfogalmazódott, hogy a családokban szükség van a generációk közti együttműködésre, akár egymás közelében élnek, akár nagyobb földrajzi távolság választja el őket egymástól.
A visszajelzések megerősítést adtak a szervezőknek, hogy ez a téma nagyon aktuális napjainkban, érdemes volt kicsit bővebben foglalkozni vele.
 
2019-re az alábbi programokat szeretnénk megszervezni:
1. 2019. májusában a “Szülőnek lenni” konferencia programjához szeretnénk csatlakozni
2. 2019. őszén szeretnénk egy rendezvényt  az elvált szülők családjában nevelkedő gyermekek életének problémáiról.Ez sokakat érintő téma, ezért több érdeklődőre számítunk.
 
Az Elnökség minden tagjának sikeres új esztendőt és jó munkát kívánok!
     
   Nagy Péterné
a Családpedagógiai Szakosztály megbízott vezetője
Kategória: Családpedagógiai Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?