Egy hétvége a bridzsről

A Magyar Pedagógiai Társaság Kerekgedei Makó Pál szakosztálya nevében egy kellemes, őszi hétvégére várjuk a játékot kedvelő kollégákat.

A bridzs olyan kártyajáték, ami egyben sport is. Hasonlít a sakkhoz, de szerintem, amatőr szinten biztosan, sokkal szórakoztatóbb. A két elmesport képességfejlesztő hatása is hasonló. Magyarországon az iskolai sakkoktatásra vonatkozóan vannak kezdemények. Lengyelországban néhány iskolában bridzset oktatnak.
Arra gondoltunk, hogy a magyar pedagógusoknak is érdemes lenne megismerni a bridzset. Vannak remek, önálló tanulásra is alkalmas könyvek, indul sok tanfolyam. Egy hétvégi tanulás és játék alkalmas lehet arra, ki-ki önállóan gyakoroljon, családi, baráti közösségben játsszon tovább, és eldönthesse, érdekli-e a későbbiekben valamilyen bridzs tanfolyam.

Az első, kísérleti hétvégét november második felében tervezzük, Pere http://www.pere.hu/ községben, ahol egy 8 fős, kényelmesen berendezett vendégház áll rendelkezésünkre.

A tervezett bridzs hétvégén felhasználjuk az ELTE-n a tavalyi tanévben szervezett Bridzs és matematikatanulás speciálkollégium tapasztalatait, és a Hajlik Gábor által a magyar helyzetre adaptált lengyel Minibridzs  elemeit.

Érdeklődés, katalin.munkacsy@gmail.com

Munkácsy Katalin
főiskolai docens
ELTE TTK
Matematikatanítási és Módszertani Központ

Kategória: Kerekgedei Makó Pál (matematika tanári) Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?