Emlékeztető

az MPT  elnökségi üléséről

2016. december 9.

Jelen voltak: Benedek András elnök, Fábry Béla, Kraiciné Szokoly Mária alelnökök, Trencsényi László ügyvezető elnök, Villányi Jutka elnökségi tag

Az elnökség tagjai kifejezték reményüket és jókívánságaikat, hogy Szenes György kollégánk mielőbb felépül, s régi energiáival folytatja a Szakképzési Kollégium koordinációját.

Az ügyvezető elnök tájékoztatott arról, hogy Fábry Béla vezetésével 3 fős delegáció utazik Sepsiszentgyörgyre, az erdélyi testvérszervezet, az RMPSz negyedszázados fennállását köszöntő ünnepségre.

Az elnökség áttekintette a jubileumi év lezajlott eseményeit, e körben kiemelten pozitívan értékelte igényes tartalmát és a részvételi aktivitást illetően egyaránt a legutóbbi „A pedagógia új dimenziói” című konferenciát.

Megkezdődött a gondolkodás a 2017. évi programról. Villányi Jutka javasolta, hogy a Szakmai Kollégium ülései kapjanak nagyobb hangsúlyt. Felvetődött témák: a PISA-eredmények kapcsán időszerű tanulás-tanításelméleti kérdések, különös tekintettel a kreativitásra, motivációra; a klimaváltozással összefüggő globális katasztrófa megelőzését célzó pedagógiai teendők.

Szó esett arról, hogy a szakosztályok, tagozatok munkájának élénkítése, terhelése legyen feladat.

Az elnökség tagjai tanácsokat adtak az ülést követő ünnepi ülés szónoka moindanivalójához.

Fábry Béla előterjesztésében az elnökség nyilatkozatot fogadott el a PISA-eredmények oktatási-oktatáspolitikai tanulságairól. (A nyilatkozat megjelenik.)

Benedek András tájékoztatást adott a BME GTK esetleges fenntartóváltása körüli belső diskurzusokról, az egyetemen elrendelt munkatársi szavazás kötelezettsége miatt távozott az ülésről.

Következő ülés: 2017. január 26. 15 órakor, a BME Q épületében.

Lejegyezte Trencsényi László

 

Kategória: MPT 125, MPT Elnökség | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?