Emlékeztető

az MPT Elnökségének 2017. február 17-i üléséről

Jelen voltak: Benedek András, Trencsényi László, Kraiciné Szokoly Mária, Csillag Ferenc, Szenes György, Villányi Györgyné, Fábry Béla valamint Novák István állandó meghívott.

Távol volt: Karlovitz J Tibor

  1. Az Elnökség határozattal  döntött a 2017. évi küldöttgyűlés összehívásáról.

A küldöttgyűlés napirendi pontjai:

a. Beszámolók
b. Javaslat a 2017. évi feladatokra
c. Szervezeti kérdések

Amennyiben a hivatalos dokumentumok kiküldéséig további napirendi pontokra érkezik javaslat, azokról az elnökség később dönt.

E szerint a küldöttgyűlésre 2017. május 19-én kerül sor, helyszín a BMGE Q épülete.

Az elnökség a döntést egyhangú szavazással hozta meg.

  1. Az Elnökség áttekintette a nehéz helyzetben lévő szervezeti egységekkel kapcsolatos feladatokat.

Az Általános Iskolai és Gimnáziumi Szakosztály működésének felfüggesztését elő kell készíteni.

Veszprém megyében esély látszik arra, hogy új vezetővel újuljon meg a tagozat. Az Elnökség részéről e folyamatot Fábry Béla segíti, tagozati ülés összehívásával, “tartalmi napirenddel” tekintetbe véve Szűcs István Miklós és Marton Béla személyi javaslatait.

A Nemzetiségi Nevelési szakosztálynak a közeljövőben rendezvénye lesz, melyre Trencsényi László és Villányi Györgyné is hivatalos. Ezen esemény alkalmával nyílik lehetőség a szakosztály munkájának megújítására.

Békés megyében két tényező is lehetőséget ad a tagozati munka megújításának elindítására. A márciusi Gáspár Lászlóra emlékező program – az Elnökséget e programon Fábry Béla képviseli -, és a Kodolányi Főiskola székhelyének Orosházára történő bejegyzése.

A regionális szervezeti egységek működését a küldöttgyűlésnek jóvá kell hagynia, miközben az elnökség működésüket máris intenzíven támogatja, végiggondolandó Somogy integrációja, a Nyugat-dunántúli tagozat máris befogadta Vas megyét is, Veszprémmel való “kitágítása” nem lenne szerencsés.

A Szakképzési Kollégium revitalizálására Szenes György tett ígéretet.

  1. Az Új Pedagógiai Szemle jövője tekintetében további egyeztetések várhatóak. Érdemi információ annyi, hogy  a soros lapszám előkészítés a korábbi viszonyok, munkarend szerint folyamatban van.

  1. Az Elnökség következő megbeszélést 2017. március 28-án tartja a BMGE Q épületében.

Kelt Budapesten 2017. február 15-én.

Az emlékeztetőt Fábry Béla készítette.

 

Kategória: MPT Elnökség | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?