Emlékeztető

MPT elnökségi ülés 2018. március 12. Kazinczy u.

Jelen vannak: Benedek András, Trencsényi László, Kraiciné Szokoly Mária, Fábry Béla, Villányi Györgyné Jutka, Somogyi Zsuzsa, Novák István, Szenes György, Tölgyesi József, Munkácsy Katalin, Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó és Kozma Erika titkárságvezető.

  1. Az elnökség tagjai a küldöttgyűlés előkészítéseként a Jelölő Bizottság tagjaival beszélgetettek a Szakmai Kollégiumi jelölésekről, az Új Pedagógiai Szemle, valamint az A Kisgyermek folyóirat szerkesztőbizottságáról és az elnökség jelöltjeiről. Az elnökség tudomásul vette, hogy az elnök személyére a Jelölő Bizottság a következő elnökségi ülésen, április 11-én – hosszú vita után, mérlegelve a társaságnak és vezetőinek az országgyűlési választások után feltételezett  kontextusban való elhelyezkedését –  tesz javaslatot.
  2. Trencsényi László elmondta, hogy az MPT-nek 2550 tagja van, gyarapodik a létszámunk, a tagdíjbefizetők száma javult. A 14 kilépő alapvetően az Ifjúsági Kör elhalásából adódik. Olyan kilépő nincs, aki kifejezte volna, hogy az MPT „vonalával” nem ért egyet. A politikai viszonyokat illetően, az egyenlő távolság elvét az ellenzék (CKP) és a kormányzat között megőriztük.
  3. A Magyar Olvasástársaság együttműködésre kérte fel az MPT-t. Az elnökség felhatalmazást adott Trencsényi Lászlónak együttműködés alakítására.
  4. Trencsényi László ismertette Czakó Kálmán javaslatát, hogy a Prevenciós Szakosztály csatlakozna a Tudomány Ünnepe programhoz. Az elnökség javaslata, hogy a prevenciós rendezvény lehet része a programnak, de szólítsunk meg mást is, a Prevenciós Szakosztály „az egyik szólamként illeszkedjen a kórusba”.
  5. Trencsényi László tájékoztatást adott a kritikus szervezeti egységek helyzetéről. A várakozásnak megfelelően a Szakképzési Kollégium május 22-én, a Családpedagógiai Szakosztály remélhetőleg május 15-én dönt sorsdöntő kérdésekben. Függőben van az ÁMK-szakosztály, Déldunántúli (Baranyai) tagozat, Konduktív Pedagógiai Szakosztály, BAZ megyei tagozat ülése. Sikertelen volt az Ifjúsági Kör és a Neveléslélektani szakosztály ülése. A Pest megyei tagozat csatlakozott a Fővárosi (Középmagyarországi) Tagozathoz, a Neveléselméleti szakosztálynak, ill. Somogynak van vállalkozó vezetője, ám a szervezet megerősítése szükséges. A Makarenko Munkabizottság vezetését Fábry Béla vette át Közösségpedagógia szakosztály néven. Megalakult a KORISME (Korai iskolaelhagyás megelőzéséért) szakosztály. (Informális hírek szerint szervezkednek a Férfi-óvodapedagógusok, a pedagógiai sajtó képviselői, a Nyelvvizsga-szakosztály elképzelői türelmet kérnek, a Tanulás ünnepi programhoz csatlakoznának, s ennek tapasztalatai alapján döntenének.) Az elnökség tagjai a hátralévő tagozati, szakosztályi ülések látogatását elosztották egymás közt,
  6. A küldöttgyűlési beszámoló   gyors szerkesztés után vitaanyagként kerül fel a honlapra.

Az áprilisi elnökségi ülés ideje és helye: 2018. április 11. szerda 15 óra BME Q épület. Téma: Operatív feladatok megbeszélése

Az emlékeztetőt összeállította: Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó

Kategória: MPT Elnökség | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?