Emlékeztető

az MPT Szakképzési Kollégium 2018.05.22-én megtartott üléséről

Helye: BME Q épület A139-es Biszterszky terem (Budapest XI. ker. Magyar tudósok körút 2)

Vezeti: Szenes György, az MPT SZK elnöke

Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint

Napirendi pontok:

  1. A jelenlegi helyzet rövid felvázolása, a továbblépés, a szervezeti struktúra megújításának lehetőségei.

  2. A Szakmai Kollégium elnökének, titkárának és az MPT küldöttgyűlésén résztvevő személynek a megválasztása.

  1. Szenes György az első napirendi ponthoz kötődően elmondta, hogy a Magyar Szakképzési Társaság 24 éves aktív és a szakmai közéletben meghatározó szerepet betöltő működését követően 2013. november 21-ei közgyűlésén döntött arról, hogy tevékenységét a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumaként folytatja tovább. Az elmúlt években – külső és belső szervezeti okok miatt- azonban aktivitása nem követte a szakma kihívásait, a szakmai szakosztályokként való működés nem volt eredményes. Ezért a Szakmai Kollégium vezetése – levonva a konzekvenciákat- a Szakmai Kollégium újjászervezését kezdeményezi, annak érdekében, hogy a szakmai közéletben ismét meghatározó szerepet tudjon vállalni, amit Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiuma szervezeti struktúrájának megújítása révén lát lehetségesnek. Ez a dinamikusabban működő szervezeti forma a Szakképzési Kollégium szervezetébe ágyazott, szakmai súlypontok köré szerveződő munkacsoportok kialakítása lehet. A hozzászólások megerősítették ezt a szándékot, és egyetértettek az újjászerveződés felvázolt struktúrájában.

2. A Szakmai Kollégium elnöki funkciójáról Szenes György lemondott.

3. A jelenlévők a jelölés alapján 100 %-os támogatottsággal a

Szakmai Kollégium elnökének: dr Benedek Andrást,

titkárának valamint a 2018.05.25-i MPT küldöttközgyűlésen Szakképzési Kollégium képviseletét ellátó személynek: Schindler Rózsát választották. .

4. Benedek András előterjesztése alapján Szenes Györgyöt tiszteletbeli elnöknek választotta 100 %-os támogatottsággal a Kollégium.

5. Trencsényi László, az MPT ügyvezető elnöke a Szakképzési Kollégium küldetését a szakképzés egységes társadalmi folyamatokban való aktív részvételben fogalmazta meg.

Budapest, 2018.05.23.

Az emlékeztetőt készítette: Schindler Rózsa

Jóváhagyta: Szenes György és Benedek András

 

Kategória: Szakképzési Kollégium | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?