Évértékelő és tervek Heves megyéből

Értékelés a 2016-os évről

Elsődlegesnek az új vezetés a tagság létszámának gyarapítását ill. a létszám stabailizálását tekintette, Ennek megfelelően sikerült 20 főben realizálni tagságunkat. A mellékletek között ezt a tagnyilvántartási dokumentumot csatoljuk. Másik fontos törekvésünk a tervezett programok sikeres megvalósítása volt. Ennek megfelelően és figyelembe véve a kollégák rendkívüli terhelését a három legfontosabbra fókuszáltunk.

1, Az intézményünk egyetemi rangra emelésével összefüggő feladatokra

2, Az MPT 125. jubileumával összefüggő rendezvényekre

3, A saját rendezvényeinkre

Valamennyit sikeresen teljesítettük, megfelelő részvétellel. A fenti két meghatározó feladat mellett a saját szervezésben megvalósult “Soproni Workshop” és a Tudománynapi konferencia, emelhető ki sikeressége miatt. Ez utóbbin Fábry Béla személyében az MPT titkársága elfogadván meghívásunkat, képviseltette magát.

Mindkét rendezvényről csatolunk anyagot a mellékletben. Ezen kívül csatoljuk kedves tagtársunk dr. Hanák Zsuzsanna élményszintű sikeres habilitációjának kivonatát. A védésen a tagozat tagjai egy emberként voltak jelen.

Terveink  a 2017-es évre

1.- Kerekasztal beszélgetés

(május-v. június közepe): – Tanárképzés hagyományai Egerben – Jeles hagyományok – a kirajzolódó jövő

2.-  Ősz (október): Történelmi pillanatképek (felolvasóülés) – Eger jeles iskolái

3.- Kapcsolatkeresés más régiókkal ill. folyamatos tagtoborzás

Sajnos kevés pénzösszeggel gazdálkodunk, a Pedagógiai Társaság is csak minimális juttatást tud biztosítani a rendezvényekhez, ezért szűkre szabottak a programok!

Mindkét anyag összeállításában részt vett az elnök és a titkár

Üdvözlettel: Bodosi Béla és Kovács László

Kategória: Heves Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?