Közlemény az MPT küldöttgyűléséről (2016. május 27.)

A Magyar Pedagógiai Társaság  szakosztályai és tagozatai delegátusainak harmada  fogadta el az elnökség meghívását a 2016. évi Küldöttgyűlésre.  Bács-Kiskun,  Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád,  Fővárosi Tagozat; Családpedagógiai; Didaktika, Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért, Felnőttoktatási, Felsőoktatási,  Hagyományismereti, Kerekgedei Makó Pál, Kisgyermeknevelési, Mozgalompedagógiai,  Neveléselmélet,  Neveléslélektan, Neveléstörténet, Összehasonlító pedagógiai, Pályaorientációs, Prevenciós, Szókincsháló,  Gyermekérdekek  Szakosztálya – Korczak Munkabizottság, Makarenko Munkabizottság,  Ifjúsági Tagozat, ill. a Szakképzési Kollégium képviseltette magát.

A jelenvoltak meghallgatták Benedek András elnöknek a múlttal, a jelennel számot vető, a jövőt vizionáló előadását, majd a tisztségviselők beszámolóit. A  beszámolókat, jelentéseket a küldöttgyűlés  egyhangú szavazással fogadta el, kiegészítette a Felügyelő Bizottságot, s teljesítette a törvényszék kérését:  továbbkorrigálta a közhasznúság előírásainak megfelelően alapszabályát. A beszámolók és a jegyzőkönyv megjelenik a digitális nyilvánosságban.

A küldöttgyűlés megidézte a MPT által 2008-ban kezdeményezett VII. Nevelésügyi Kongresszus jeligéjét: „Az oktatás közügy”, s kifejezte egyetértését a jubileumi év jelszavával: „Méltón a 125 évhez”. Folytatódnak a jubileumi év rendezvényei. Legközelebb  május 28-án a Játék Világnapján,  május 30-án Kecskeméten, június elsején a Pest megyei Tagozat rendezvényén az ELTE Budai Képzőben, majd június 4-én Csillebércen, az úttörőmozgalom 70 évére emlékezve, június 6-án az Írók Boltjában (Abszolút pedagógusok kötet bemutatóján) ,  június végén Salgótarjánban, a       Staféta-táborban találkoznak a társaság tagjai és szimpatizánsai. Az ünnepi program egyre gyarapodó őszi eseményei a honlapon követhetők.

Kategória: Küldöttgyűlés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?