Magyar Pedagógiai Társaság „Korai iskolaelhagyás megelőzéséért” Szakosztály

KORISME

A Magyar Pedagógiai Társaság 2018. január 17-én megalakult szakosztálya nevében a kezdeményezők közössége meghívja Önt bemutatkozó mini konferenciájára a kispesti Comenius Iskolacentrumba.

Célunk kapcsolatot találni mindazokkal az MPT tagokkal, MPT szakosztályokkal és más érdeklődőkkel, akik a mindennapokban segíteni akarják azokat a középiskolás korú, a középfokú oktatási szolgáltatásokból – akár önhibájukból is – kiszoruló tanulókat, akik személyes boldogulása, társadalmi integrációja családjaik hiánya vagy értékorientációja okán nehezített.

Álláspontunk szerint a tanulóknak születésükkel szerzett joga, hogy saját életük saját szándékaik szerinti építéséhez – a társadalmi közszolgáltatások eszközeit is használatba véve – segítséget kapjanak.

Cím: XIX.kerület, Kispest, József Attila utca 74. alatti iskolaépület

Időpont: 2018. február 22. 14.30 -16.30 óra

Tervezett program:

  1. A MPT Korai Iskolaelhagyás Megelőzéséért létrejött Szakosztálya szakmai célkitűzéseinek fókuszai – Kajos László társ-ügyvivő

  2. A fenti cím alatt működő köznevelési feladatokat ellátó intézmények (Comenius Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tanext Akadémia Szakképző Iskola, Segíthetek Támogató Szolgálat) szakmai mindennapjainak bemutatása, különös tekintettel a „sajátos ellátási igényű” – nem csak SNI-s, a korai iskolaelhagyók sajátos igényeinek megfelelő, személyre szabott, rugalmas oktatási utak és programok pedagógiai sokszínűségére, valamint a harmonikus felnőtté válást nehezítő szociális körülmények, mentális állapotok korrekciójára is kiterjedő személyes támogatás kísérleteire, gyakorlatára:

  • Hága Antónia: Az intézményen belüli befogadó pilot programok bemutatása

  • Matiszlovicsné Horváth Éva: A szakképzés lehetőségei a korai iskolaelhagyás megelőzésében.

  • Dr Győrfi Éva: A szociális segítés, mentális támogatás lehetőségei az iskolát nem eleve elkerülő fiatal felnőttek jóllétének, felnőtti sikerességének érdekében.

  • Lantos Ágnes: A sajátos nevelést igénylő fiatalok esélyt növelő ellátása, a lemorzsolódás csökkentésének útjai.

  • Az iskoláinkba jelentkező fiatalok ellátására vonatkozó vágyott és megvalósított szakmai és emberi szándékok. A problémák fókuszálása – Kajos László.

  1. Észrevételek, kérdések, válaszok

Kérjük, tisztelje meg ülésünket szakmai érdeklődésével!

Várjuk Önt is!

Ádám Zsuzsanna Kajos László

Kategória: Korai Iskolaelhagyás szakosztály - KORISME | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?