Meghívó az MPT Szókincsháló szakosztályának rendezvényére

A program célja, hogy ismertesse a dokumentumok adattárba rendezését.

A Vezetői Kollégium januári ülésén felvetődött igénynek megfelelve workshopot tartunk az MPT szakosztályainak és tagozatainak, hogy számítógépes anyagaikat (dokumentumok, meghívók, képek, tananyagok, …) egy jól kereshető adattárba rendezzék, illetve honlapon közzétegyék.

Helyszín: ELTE PPK (1075. Bp. Kazinczy u. 23-27.) IV. emelet 412. számítógép terem.
Időpont: 2015. május 18. (hétfő) 14:30 (időtartam kb. 3 óra).

A workshopon részt vehetnek érdeklődők is, de még jobb, ha minél több résztvevő elhozza pen-drive-on a szakosztálya anyagait.

Ez egy olyan mappa legyen, amelyben almappákra bontva ott vannak a dokumentumok. Képek is lehetnek, de a workshopra nem célszerű több gigabájtnyi anyagot hozni.

A gépekre előre telepítjük a szükséges programot, melyet a szakosztályok majd otthon is letölthetnek és használhatnak a saját gépeiken. Aki laptopot hoz, azon is dolgozhat (rátelepítjük a programot).

Tematika:

1. Rövid bemutató a programról és módszerről – nagyon egyszerű!!
2. A hozott anyagokat a résztvevők betöltik a gépükre, és lefuttatják az elemző programot (pár perc). Ennek eredményeként egy jól kereshető, szavakra indexelt mapparendszerben fogják látni az anyagaikat.
3. Megbeszéljük, hogyan lehet tovább javítani a dokumentumok rendszerezését, hogyan lehet koordinálni az adattár további bővítését.
4. Megbeszéljük, hogyan lehet az adattárat weboldalon elérhetővé tenni a szakosztály saját, vagy az MPT központi honlapján.

A workshopot Varga Kornél, a Szókincsháló Szakosztály vezetője tartja.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a kornel@movelex.hu válaszlevélben jelezze.

Kategória: Szókincsháló Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?