Salgótarjáni rendezvények

A Salgótarjáni Összevont Óvoda és a Magyar Pedagógiai Társaság Nógrádi Tagozata közös programja valósult meg 2014. november 11-én a Salgótarjáni Összevont Óvoda Nyitnikék Tagóvodájában, ahol   a „Tanulási képességek fejlesztésének fontossága óvodáskorban” címmel tartott előadást Fodor Edina a Mackóvár Központi Óvoda intézményegység vezetője és Baloghné Szendrődi Andrea a Szivárvány Tagóvoda vezetője.

Fodor Edina előadásában érintette az egyes kompetenciákat, a szociális készségeket befolyásoló faktorokat, az egyén személyiségéből fakadó tényezőket, a pozitív önértékelés,  pozitív attitűd, továbbá a család által képviselt tényezők közül kiemelte a  korai anya gyermek kötődést, a szülő és a gyermek viszonyát,  a megfelelő szülői elvárást, a meleg családi, elfogadó környezet fontosságát. Az óvodai, iskolai környezetnél hangsúlyozta a kapcsolatfelvétel, a pedagógusokhoz, társakhoz való viszony meglétét, milyenségét. Továbbá érintette a konfliktusok, a játékok és barátok szerepét a szociális készségek alakulásában.

Balogné Szendrődi Andrea „Okosan, ügyesen együtt” című előadásában részletesen szólt a tanulási képességek fejlesztésének jelentőségéről az óvodás korban, az értelmi fejlesztés és nevelés gyakorlatáról, az óvodai tanulásról.  Előadásában a tanulás feltételeiről és formáiról, illetve a kognitív funkciók, a figyelem fejlesztéséről is beszélt. A kitűnő előadásokat, valamint mindkét kolléganő felkészültségét nagyra értékelte az óvodapedagógusokból, tanítókból és szülőkből álló hallgatóság és nagy érdeklődéssel tekintették meg a képességfejlesztéshez kapcsolódó kiállítást, melyen a Salgótarjáni Összevont Óvoda pedagógusai által készített eszközök és játékok voltak láthatók.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A „Felnőtt Tanulók Hetének” záró rendezvényére november 13-án került sor a Balassi Bálint Könyvtárban. Az „MPT Nógrádi Tagozata”  a „Gyermekekért Baráti Kör”-rel a tanuljunk tanulni témakörben  szervezte programját, melyen tíz, három fős csapat mérte össze tudását az ismeretszerzés módjának és elsajátításának gyakorlatában. A Salgótarjáni Arany, Petőfi és Beszterce Lakótelepi Tagiskolákon túl, Etes, Litke, Kazár és Bárna általános iskoláinak felső tagozatos tanulói vetélkedtek egymással. A program sikerességét alátámasztják a rendezvényről készített fotók.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Salgótarján, 2015. január 31.

 

Huszárné Kraft Valéria

MPT Nógrádi Tagozatának elnöke

Kategória: Nógrád Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?