Szakmai nap a Logopédia Európai Napján

Az idei tanévben futó pályázatunk, a FOF2016 keretében rendeztük meg szakmai napunkat az Öveges József Középiskolában. Rendezvényünkre a Logopédia Európai Napja alkalmából került sor, Logopédia a középiskolában címmel.

A résztvevők logopédiai fejlesztő órákat látogathattak, majd előadások és gyakorlati bemutatók következtek. Végül kötetlen beszélgetésre invitáltuk a jelenlévőket, egy kis büféuzsonna mellett.

Bár a rendezvényre szakmabelieket és „civileket” egyaránt vártunk, az arány nagymértékben a szakma javára tolódott el. Ők elsősorban hasznos ismereteket és a gyakorlatban alkalmazható módszereket vártak, de sokan fordultak az előadókhoz a logopédiai munka megszervezésével, adminisztrálásával kapcsolatos kérdésekkel is.

Bár a többség vágyott volna még több bemutató óra megtekintésére, az értékelő kérdőívek tanúsága szerint mindenki elégedetten ment haza. Volt, aki egészen messzire, Szentesre vagy Debrecenbe, ami jól mutatja, milyen nagy igény van hasonló lehetőségekre. Terveink szerint erre egy év múlva is lesz alkalom.

A Szakmai Napon készült fényképek itt tekinthetők meg.

Az előadók:

Paveszka Dóra (előadása innen tölthető le)

Fung Emília (előadása elérhető ezen a linken: https://prezi.com/qtcw

Imréné Sarkadi Ágnes (előadása innen tölthető le)

Vikukel Zsuzsa (előadása innen tölthető le)

Farkas Dávid (előadása innen tölthető le)

Kategória: Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály | A közvetlen link.

Szakmai nap a Logopédia Európai Napján bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Logopédia a középiskolában szakmai nap | Öveges József

Vélemény, hozzászólás?