Őszi program

A Veszprémi megyei Tagozat helyzetével és munkájával kapcsolatban legutóbb 2011. májusában adtam tájékoztatást számodra. Akkor – ahogy jeleztem – intézményvezető választás előtt – közben voltam.

Azóta természetesen ez lezárult és újabb öt esztendővel meghosszabbították intézményvezetői megbízatásom. A nyári szünetet követően az új tanév indításának feladatai mellett így már volt lehetőségem – tervezhető módon – a MPT Veszprém megyei Tagozatával kapcsolatban is megtenni az első lépéseket.

 

. Ennek megfelelően 2011. október 21-én vendégül láttam a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában a veszprémi Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub pedagógusait. Ennek keretén belül a nyugdíjas kollégák megtekintették az iskola október 23-ai ünnepi műsorát.

Ezt követően tájékoztatót hallgattak meg a Deák Ferenc Általános Iskola aktuális helyzetéről: adatok, jellemzők, specializációk, a tehetséggondozás és a felzárkóztatás gyakorlati módszerei és eredményessége. Majd a gyakorlatban is megismerkedtek az intézménnyel az ott tanító pedagógusokkal.

Az esemény sikeresen valósult meg, amit a visszajelzések is igazolnak. Többek között a műsorról készített felvételt levetítik a klubban is, hogy a távol maradók is láthassák az előadást.

 

2. A jövőbeni tervek közül a félévzárás környéki rendezvényünk tervéről tudok beszámolni.

 

A tervezett esemény időpontja 2012. január 19. 15 óra

Helyszín: Deák Ferenc Általános Iskola, Veszprém

 

A rendezvényre a megyei közoktatási intézmények pedagógusai, vezetői és az MPT Veszprém megyei Tagozatának tagjai kapnak meghívást.

A plenáris ülésen Farkas István Piarista Általános Iskola Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója (Mosonmagyaróvár) tart előadást a közoktatás aktuális helyzetéről, kérdéseiről és a lehetőségekről. (Farkas István tagja az államtitkár asszony „csapatának”, akik az új közoktatási koncepció, törvény kidolgozásában közreműködtek. Különösen a természettudományos területen.)

 

Ezt követően szakmai műhelymunkára fog sor kerülni. Különböző témakörökben kerül sor kisebb szakmai munkaközösségi megbeszélésekre. Ennek a pontosítása, hogy kik és milyen témakörökben vezetik ezeket a szakmai megbeszéléseket, jelenleg még egyeztetés alatt áll.

A rendezvény támogatója az Apáczai Kiadó lesz.

 

Jelen pillanatban ezekről tudok beszámolni. Természetesen, ha jelzett eseményt megelőzően „történésre” kerül sor, akkor jelzem.

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Horváth Szilárd

 

 

 

 

 

Kategória: Veszprém Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?