Szomatikus nevelési szakosztály

Tagozati beszámoló

Beszámoló
az MPT Szomatikus Szakosztály 2018. évi tevékenységéről
 
2018-ben az előző évhez hasonlóan a Szomatikus Szakosztály munkájának középpontjában a szakosztályi munka fellendítése és a kapcsolatépítés állt.  A szakosztályi munka fellendítése érdekében 2018. szeptember 20-án sportnapot szerveztünk a Kodolányi János Egyetemen. A rendezvény keretében Kraiciné Szokoly Mária workshopot tartott az egészségfejlesztés, a felnőttkori tanulás egyetemi hallgatókat érintő témaköréből. A workshopon mintegy 20 fő vett részt. A nyílt sportnap keretében kötetlen és szervezett szabadtéri játékok, ügyességi, kreatív, csapat- vagy egyéni sportprogramok várták a résztvevőket. Az őszi szakosztályi munka kiemelkedő eseménye volt a november 21-én az ELTE PPK-n rendezett, Sport és egészség c. Konferencia,. A 120 fős konferencia az ELTE PPK Egészség és Sporttudományi Intézet megalakulásának 10. évfordulója alkalmából szerveződött. Sikerrel mutatkozott be a szakosztály új titkára, a Kodolányi Egyetem tanára, Butor Klára. A szakosztályok közötti együttműködés keretében együttműködünk a Felsőoktatási és a felnőttképzési szakosztályokkal, tájékoztatjuk egymást rendezvényeinkről és a lehetőségekhez képest közösen lépünk fel szakmai kérdésekben.
 

Az MPT Szomatikus Szakosztály 2019. évi munkaterve

2019-ben a Szomatikus Szakosztály munkájának középpontjában az egészségfejlesztés és az élethosszig tartó tanulás problémakörének megismertetése áll a szakosztályi tagság sport és rekreációs szakembereinek körében, valamint az egészségfejlesztés témakörének megismertetése a pedagógustársadalom legszélesebb köreivel.

A szakosztályok közötti együttműködés keretében együttműködünk a Felsőoktatási és a Felnőttképzési szakosztályokkal, valamint az EPALE Magyarország munkatársaival, valamint a MEFS képviselőivel.

Folytatjuk a szakosztályi munka megismertetését célzó „Egészség, rekreáció, sport” címmel rendezett sportnapokat, nyílt egészségnapot szerveztünk az ELTE Sporttelepen és a Kodolányi Egyetemen együttműködve az ELTE PPK ESI-vel.  A nyílt napok keretében konferenciát, workshopot szervezünk az aktuális kérdésekről.

Rendezvényt szervezünk a Felsőoktatási szakosztállyal közösen az ELTE Egészségfejlesztési stratégiájának széleskörű megismertetésére és az egyetemek ösztönzésére hasonló stratégiák kialakítására. E rendezvények anyagait megjelentetjük az MPT honlapon.

 2018. december 31.

 Bárdos György

a szakosztály elnöke

Kategória: Szomatikus Nevelési Szakosztály | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?