Tartalmas ősz a Társaságban

Miközben az elnökség tagjai vállalásuknak megfelelően a 2020. májusi küldöttgyűlésre készülő, s ősztől széleskörű vitára bocsátandó stratégiai dokumentumot szerkesztik, a Felnőttképzési Szakosztályban hozzáláttak az őszi programfűzér (Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért) összeállításához a tagozatok, szakosztályok beérkező információi alapján.
A kezdeményezések közül máris kiemelkedik a Felsőoktatási Szakosztály műhelykonferenciája, mely szeptember 28-án Veszprémben, a Pannon Egyetemen kerül sorra.

Hajdú-Bihar  kollégiumi nevelési konferenciára készül, Debrecenben várják a vendégeket a hagyományos Kiss Árpád Konferenciára, a Középmagyarországi Tagozat új székhelyén, a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumban hív össze találkozót, a korczakisták októberben bemutatják az új könyvet, az “A wilhelmówkai fiúkat”, vitaülést tart a Szocio-andragógiai Műhely, kötetet szerkeszt a Prevenciós szakosztály.
Egyelőre ennyi ízelítőül és a kedv felébresztéséül.

Új kiadványok is nyomdában, vagy szerkesztés alatt.
Iványi Gábor előszavával jelent meg Kardos Ferenc nevelőotthoni visszaemlékezése, a Van kiút. Utolsó szerkesztői rátekintés alatt az Évkönyv 2018 is.  Kötet foglalja össze az állam és nevelási-oktatási intézmények kapcsolatát tárgyaló tavaszi Szakmai Kollégium megszólalásait, hasonló módon szerkeszti Fábry Béla a ‘Keresztény kultúra és közösségpedagógia’ című kötetet (Sztehlo Gábor tanítványaival, Mustó Péterrel, Pataki Gyulával lezajlott beszélgetéseket a könyvbe építve), s kötetben jelenik meg a Neveléstörténeti Szakosztály kutatómunkája is, mely az MPT rendszerváltáskori helyzetét, szerepét vizsgálja.

Köszönjük a támogatóknak, s mindazoknak, akik tagdíjuk befizetésével biztosítják a társaság aktivitását.

A támogatók közül kiemeljük a Waclav Felczak  Alapítványt, az EMIH-t, a MAZSÖK-öt, Erzsébetváros önkormányzatát, a Barankovits Alapítványt, a Táncsics Alapítványt, az Új Köztársaságért Alapítványt, a Göncz Árpád Alapítványt,  a NKA-t, a budapesti Lengyel Intézetet, a krakkói Könyv Intézetet, a MVM-et.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?