Új alelnök az MPT-ben

ka2

Kraiciné Szokoly Mária egyetemi és egyéb szakmai feladatai sokasodván a Felnőttképzési Szakosztály elnöki posztját megőrizve  lemondott alelnöki és elnökségi tagi megbízatásáról.

A Magyar Pedagógiai Társaság küldöttgyűlése 2019. május 24-én helyébe Kálmán Anikót választotta.

 

Kálmán Anikó az élethosszig tartó tanulás, az andragógia és az oktatási innováció nemzetközileg is elismert szakembere, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszékének docense. Az MPT Összehasonlító pedagógiai és Didaktikai szakosztály tagja. A Debreceni Egyetem Élethosszig Tartó Tanulási Központjának alapító igazgatója, a hazai Felsőoktatási Hálózat az Egész Életen át Tartó Tanulásért (MELLearN) alapító elnöke.

 

PhD fokozatát 1999-ben neveléstudományból szerezte Debrecenben, 2007-ben habilitált doktori az üzleti és vezetéstudományok területén a Budapesti Műszaki Egyetemen.  Az egyetem rektora az BME Európai Uniós nagykövetévé nevezte ki. Tanít a BME: Gazdálkodás- és Szervezéstudományi,az ELTE PPK, valamint a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének doktori iskolájában.

Szakterülete a felnőttoktatás és az élethosszig tartó tanulás. Jelenlegi kutatási területei: a tudás cseréje és átadása az élethosszig tartó tanulás területén, új felnőttképzési módszertanok kidolgozása, a tudásháromszög mélyebb megértése és megvalósítása, az innováció és a kreativitás értékelése, a multikulturális tanulási és tanítási környezetek összehasonlító elemzése.

Nemzetközi kapcsolati rendszere kiterjedt, 2001-ben kutatóként hat hónapot töltött az Egyesült Királyságban, a Nottingham-i Egyetemen, 2015-ben egy évet töltött vendégoktatóként Finnországban, a Tampere-i Egyetemen. Nemzetközi szervezetekben vezető tisztségeket tölt be: az Európai Mérnökképzési Egyesület (SEFI) Société Européenne pour la Formation des Ingénieurs igazgatótanácsának tagja, a Nemzetközi Mérnöktovábbképző Egyesület IACEE) International Association for Continuing Education tanács tagja .

Egyetemi vezető oktatóként uniós projektek nemzetközi munkacsoportjainak irányítójaként dolgozott, amelyeknek során több mint 30 európai és ország szakembereivel épített kapcsolatot. 2005-2016 között az Európai Unió nyolc oktatási programjának vezetője és menedzsere: (NETTLE, THENUC, ALPINE, EUCE, EULLearN, TEACH, SIRUS, EUGENE).

Magyar és angol nyelvű publikációs tevékenysége igen jelentős. Követhető az MTMT-n.

MTMT azonosító:10020756

https://vm.mtmt.hu//search/slist.php?nwi=1&inited=1&ty_on=1&url_on=1&cite_type=2&orderby=3D1a&location=mtmt&stn=1&AuthorID=10020756

Kategória: MPT Elnökség, Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?