Újjászervezési kísérlet 2018-ban Miskolcon

2018 májusában vettem át a megyei tagozat vezetését Ádám Anettától. Ezért beszámolóm csak az azóta eltelt időszakra vonatkozik.

Egy -papíron- 128 tagú egység irányítását vállaltam. Azonban a tagi aktivitás gyakorlatilag elapadt. Elődöm elmondása szerint rendezvényeken nem jelenik meg senki és a tagdíj fizetési hajlandóság is alacsony. (Ezt a megkapott befizetési lista is alátámasztja.) 
Októberi megbeszélésünk óta ez a helyzet nem változott. Ennek oka részemről az, hogy mesterportfólióm írása, valamint a sikeresen induló őszi tanulmányi versenyek minden maradék időmet és energiámat felemésztették. Kollégáim körében kezdetem új tagokat toborozni, eddig csekély érdeklődést váltva ki. Úgy látom a jelenlegi leterheltség mellett az aktív pedagógusok többségének “nem hiányzik” semmilyen munkahelyen kívüli elkötelezettség. Lassú és sziszifuszi munkának ígérkezik új tagok bevonása. A régi tagok aktivizálásával adós vagyok. Ez ennek a félévnek a feladata lesz.
Február 1-jén megrendezésre kerül a Miskolci egyetemen a Taní-tani Konferencia melyen én fogom képviselni a megyei tagozatot. Ily módon nem szakad meg a hagyomány és -remélem-, sikerül egy kis hírverést csapnom kollegáim körében.
Májusban érdemes lesz számot vetni egy év eredményeiről és levonni a konzekvenciát. 
Baráti üdvözlettel: Vály György 

Kategória: B-A-Z Megyei Tagozat Borsod Műhely | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?