Ünnepnap Salgótarjánban

Az MPT Nógrádi Tagozata az elmúlt év december 1-jén ünnepélyes keretek között tartotta a Pedagógusok civilben” című könyvének bemutatóját a Balassi Bálint Könyvtárban az Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért rendezvénysorozat zárásaként, és az MPT 125 éves évfordulójához kapcsolódóan. Ebben a 3. kötetben, csakúgy, mint a korábbiakban megőrizzük és megismertetjük azon jeles kollégák életútját, akik nemcsak pedagógiai, hanem közösségépítő tevékenységük alapján is kiérdemelték szűkebb és tágabb környezetük elismerését, megbecsülését. A meghívott vendégek között köszöntöttük dr. Trencsényi Lászlót, az MPT ügyvezető elnökét, akinek gazdag pályáját is tartalmazza a fenti kötet, és Selmeczi Zoltánt a Salgótarjáni POK vezetőjét.

A közel 100 érdeklődő elsőként az Aprófalva Tagóvoda óvodásainak színes, hangulatos műsorában gyönyörködhetett, majd Fekete Zsolt, a város alpolgármestere személyes hangú köszöntőjében nemcsak a megjelenteket üdvözölte, hanem megemlékezett a város polgármesteréről Dóra Ottóról, aki az előző napon, november 30-án hunyt el.

A könyvbemutatót Kovács Balázs nyugalmazott építészmérnök, Bóna Kovács Károly festő-és szobrászművész fia nyitotta meg továbbgondolásra érdemes mondataival, majd a Trilla Tercett Énekegyüttes bensőséges programja következett.

A bemutató végén, a könyvben szereplő 14 pedagógus, illetve hozzátartozóik, valamint a szerzőtársak Szabó Istvánnétól, a kötet egyik szerkesztőjétől ajándékkötetet vettek át. Meg kell még említeni Varga Csilla nevét, aki szerkesztőtárs volt, Homoga József a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület vezetője, fotóival segítette a könyv megjelenést. Az anyagi támogatók sorában szerepel Salgótarján Önkormányzata, a Gyermekekért Baráti Kör, a Magyar Pedagógiai Társaság, a Magyar Úttörők Szövetsége, a Grund Klubhálózat, a Múltunk Öröksége Alapítvány, és az Új Helikon Bt.

Hálásan köszönjük az anyagi támogatást, a sok önzetlen segítséget, munkát, amellyel szép álmunk és tervünk valóra vált.

A program egy kellemes, oldott hangulatú vendéglátással és diskurzussal zárult.

Képek a rendezvényről:

DSCF8540_kicsi   DSCF8547_kicsi    DSCF8552_kicsi   DSCF8555_kicsi DSCF8557_kicsi    DSCF8558_kicsi DSCF8559_kicsi    DSCF8560_kicsi DSCF8562_kicsi  DSCF8564_kicsi

DSCF8578_kicsi DSCF8579_kicsi

DSCF8580_kicsi DSCF8584_kicsi DSCF8585_kicsi DSCF8595_kicsi

Huszárné Kraft Valéria
tagozati elnök

Kategória: Nógrád Megyei Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?