Kettős könyvbemutató Győrben az Apáczai Karon

Győr, az Apáczai Kar köztudottan a különleges extracurriculum, ez ‘erdei iskola’, az erdőpedagógia egyik végvára.

A Magyar Pedagógiai Társaság és a MTA Szociálpedagógiai Albizottsága is fontosnak tartja ezt a tevékenységet, e pedagógiai feladat történetének nyomonkövetését, módszereinek terjesztését.
A gyerekek táboroztatásának “hőskorából”, 1911-ből származik a jeles varsói orvos-pedagógus-író könyve, melyet “A wilhelmówkai fiúk” címen adott ki a Magyar Pedagógiai Társaság. A könyv pedagógiai szociográfia és elbeszélő próza egyben, kiadása nagyjelentőségű hozzjárulás ahhoz, hogy a magyar szakemberek megismerjék Janusz Korczak munkásságát.

Színes alkotói kör és kiadói vállalkozás munkájának eredménye a Nagy Ádám szerkesztésében az Ifjúságszakmai Társaság gondozásában megjelent “A komfortzónán is túl” című tanulmánykötet, mely elsőként tesz kísérletet arra, hogy igazolja: a “táborozás pedagógiája” méltán tárgya a neveléstudományi kiváncsiságnak.
A két kötetről szervez beszélgetést az MPT Északnyugatmagyarországi Tagozata, Gyermekérdekek Szakosztálya – Korczak Munkabizottsága s a Szabadidőpedagógia Szakosztálya.

A nyilvános beszélgetés – melyen a szerkesztők is részt vesznek – színhelye a Széchenyi Egyetem Apáczai Kara (Győr, Liszt Ferenc u. 42), ideje 2019. október 8. 15-17 óra.
A rendevény része a Magyar Pedagógiai Társaság ‘Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért’ elnevezésű őszi országos programsorozatának.

Kategória: Északnyugat-magyarországi Tagozat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?